VORBIREA DE RĂU

BÂRFA ESTE UNUL DINTRE CELE MAI MARI PĂCATE ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU

INCREDIBIL: VRĂJMAŞUL CE PRODUCE DEZASTRUL CEL MAI MARE, SE PREZINTĂ PE SINE ŞI STRATEGIA LUI!

VORBIREA DE RĂU

Vă mai amintiţi de mine? Numele meu este „Vorbirea de rău” sau „Bârfa”. Eu nu am nici o lege, ucid fără să am vreo armă de război, zdrobesc inimi şi ruinez vieţi.
Sunt deosebit de vicleană, cu cât îmbătrânesc, cu atât puterea mea în loc să scadă, creşte. Am trecere la toate păturile sociale; sunt prezentă atât în casa săracului, cât şi în cea a bogatului, atât la şcoală cât şi la birou, dar cel mai bine mă simt în Biserică. Acolo par cea mai nevinovată, dar reuşesc să fac mari ravagii. Victimele mele sunt sortite pieirii, deoarece sub masca anonimatului, eu nu am o faţă care să fie văzută şi e imposibil să mi se dea de urmă.
Eu nu am nici un prieten adevărat. Pe toţi cei care m-au acceptat, i-am distrus. Mie atât îmi trebuie, să arunc o pată asupra cuiva şi acela nu mai e niciodată ce a fost. Am ruinat Biserici, am distrus familii, am dezbinat prieteni. Eu aduc nopţi albe, intrigi, certuri şi dureri de cap. Dacă nu pot distruge, sunt mulţumită şi să creez doar suspiciune şi astfel obiectivul îmi e pe jumătate atins.

Cu multă plăcere vă stă la dispoziţie oricui, oriunde şi oricând, a voastră iubită Vorbire de rău (Bârfă, Clevetire, Defăimare)

(postată cu permisiune)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Aşadar, precum o vulpe, sfidând, în viclenia ei, prezenţa stăpânului, îi fură păsările din ogradă, tot astfel, vorbirea de rău face ravagiile pe care „ea singură le-a descris”. Dar e şi normal, câtă vreme nu se schiţează nici măcar vreo măsură de împotrivire.
Eu încerc, acum şi aici, să provoc alarma corespunzătoare prin prezentarea Cuvântului Lui Dumnezeu ca fiind cea mai eficientă armă prin care „cumătra” să fie nimicită.

REALITATEA EXISTĂ, DIN PĂCATE………..

1. „Să ştiţi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele; căci oamenii vor fi iubitori de sine… clevetitori..” (2 Timotei 3:1-3)

2. „…au ajuns plini de orice fel de nelegiuire… sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu; şi măcar că ştiu hotărârea Lui Dumnezeu că cei ce fac astfel de lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni, pe cei ce le fac…” (Romani 1:29,30,32)

3. „…ba încă au boala certurilor de cuvinte din care se nasc pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele…” (1 Timotei 6:4)

4. „Fiindcă mă tem ca nu cumva, la venirea mea să vă găsesc aşa cum n-aş vrea să vă găsesc… Mă tem să nu găsesc gâlceavă… vorbiri de rău, bârfeli…” (2 Corinteni 12:20)

5. „Nu lua nici tu seama la toate vorbele care se spun, ca nu cumva să auzi pe sluga ta, vorbindu-te de rău. Căci ştie inima ta de câte ori ai vorbit şi tu de rău pe alţii.” (Eclesiastul 7:21-22)

6. „Toţi sunt nişte răzvrătiţi, nişte bârfitori… toţi sunt nişte stricaţi…” (Ieremia 6:28)

7. „Fiecare să se păzească de prietenul lui şi să nu se încreadă în nici unul din fraţii săi, căci orice frate caută să înşele şi orice prieten umblă cu bârfeli.” (Ieremia 9:4)

8. „În tine sunt bârfitori ca să verse sânge.” (Ezechiel 22:9)

TRAGEDIA CLEVETIRII

1. „Fereşte-te de o învinuire nedreaptă.” (Exodul 23:7a)
2. „Cine răspândeşte bârfeli, este un nebun.” (Prov.10:18)
3. „Cine defaimă pe aproapele său este fără minte.” (Prov. 11:12)
4. „Cine umblă cu bârfeli, dă pe faţă lucruri ascunse, dar sufletul credincios ţine ce i s-a încredinţat.” (Prov. 11:13)
5. „Vântul de la miazăzi aduce ploaia şi limba clevetitoare aduce o faţă mâhnită.” (Prov. 25:23)
6. „Cuvintele clevetitorului sunt ca nişte prăjituri, alunecă până în fundul măruntaielor.” (Prov. 26:22)
7. „Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor! Cine vorbeşte de rău pe un frate sau judecă pe fratele său, vorbeşte de rău Legea sau judecă Legea! Şi dacă judeci Legea, nu eşti împlinitor al Legii ci judecător! DAR TU CINE EŞTI (DE VORBEŞTI SAU) DE JUDECI PE APROAPELE TĂU?” (Iacov 4:11-12)

BARFA ESTE UNUL DINTRE CELE MAI MARI PACATE

CONŞTIENŢI DE REALITATE, SUFERIM!

1. „El le-a răspuns: „Fiul Omului trebuie să pătimească mult şi să fie defăimat”…” (Marcu 9:12)
2. „Când suntem vorbiţi de rău, să ne rugăm…” (1 Cor. 4:13a)
3. „…De aceea simt plăcere în… defăimări… în prigoniri…”
(2 Cor. 12:10)

ÎNDEMNURI PENTRU ÎNLĂTURAREA ACESTUI FLAGEL

1. „Adu-le aminte… să nu vorbească de rău PE NIMENI”
(Tit 3:1-2a)
2. „Orice clevetire să piară din mijlocul vostru…” (Efeseni 4:31)
3. „Spune ca femeile în vârstă să nu fie nici clevetitoare…”
(Tit 2:3)
4. „Lepădaţi dar… orice fel de clevetire….” (1 Petru 2:1)
5. „Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de… mânie… de clevetire, de vorbele ruşinoase care v-ar putea ieşi din gură” (Coloseni 3:8)
6. „Feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul dintre aceşti micuţi…” (Matei 18:10a)
7. „Nu cleveti la un slujitor pe stăpânul lui ca să te blesteme şi să te faci vinovat.” (Prov. 30:10)
8. „Să nu umbli cu bârfeli în poporul tău.” (Levitic 19:16a)
9. „Să nu răspândeşti zvonuri neadevărate.” (Exod 23:1a)
10. „Să nu te uneşti cu cel rău ca să faci o mărturisire mincinoasă pentru el.” (Exod 23:1b)

AVERTISMENTE

1. „V-am scris să n-aveţi nici un fel de legături cu vreunul care, măcar că-şi zice frate, totuşi este… închinător la idoli, ori defăimător, ori curvar…” (1 Cor. 5:11)

2. „…nici hoţii, nici beţivii… nici defăimătorii… nu vor moşteni împărăţia Lui Dumnezeu.” (1 Cor. 6:10)

În speranţa că acest semnal de alarmă a fost înţeles, rămânem în aşteptarea rezultatelor dorite.

Fiţi binecuvântaţi!
Petrică Pleșa

By 

"Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine." (Galateni 2:20)

Related posts

13 Thoughts to “VORBIREA DE RĂU”

 1. Florin Pinzaru

  Într-adevăr, vorbirea de rău este cel mai rău lucru din viaţa omului. Dacă noi am privi la Cuvântul Lui Dumnezeu ar trebui să fim mai atenţi cu cei din jur şi să-i privim ca pe nişte oameni pentru care a murit Domnul Isus şi să fim atenţi ce vorbim despre ei. Este uşor să vorbeşti pe cineva de rău. Dar pun o întrebare [de ce]

  Cât depinde de noi, să trăim în pace unii cu alţii! Doamne Isuse, ajută-ne să vorbim despre Tine şi nu despre alţii! AMIN!

  1. Amin, Amin! Fie ca dorinţa ta să devină realitate generalizată între toţi FIII ÎMPĂRĂŢIEI!!!!!!!

   Cu drag, Petrică.

 2. Magda

  Da, ne dă de furcă vorbirea asta de rău şi adesea, argumentăm că am spus doar adevărul 🙂 Să ne dea Domnul înţelepciune când să spunem adevărul!

 3. Racz-Sochirca Karol

  Vorbirea de rău nu e sănătoasă chiar dacă cei ce vorbesc de rău, au şi dreptate. Zilele acestea m-a cercetat foarte mult comportamentul Domnului Isus care, atunci când o femeie prinsă în adulter a fost adusă la El, de pârâşii ei, El s-a plecat la pământ în timp ce toţi ceilalţi erau gata să arunce cu piatra. Vorbirea de rău e ca o stâncă spartă în mii de bucăţi şi împărţită altora gata să se folosească şi de cea mai mică piatră, ca să arunce cu ea…

  Să învăţăm de la Domnul care a luat o poziţie smerită în faţa situaţiei de atunci, care şi azi la fel face şi nu acceptă nici cea mică piatră ca să arunce cu ea!

 4. Gabriela

  Ce tari sunt babele!!! 🙂

 5. Gabriela

  De când ştiu babele să folosească laptopul?!?
  Cine ştie? Poate că ele căutau ceva despre vindecarea de bârfă!!! 🙂

  1. Scumpa mea Gabi, chiar de nu vor fi citit vreodată despre bârfă, pe vreun laptop, Duhul Lui Dumnezeu le poate cerceta pentru pocăinţă!

 6. Se zice că gura lumii nu o poți închide… bârfitorii sunt oameni firești, fără frică de Dumnezeu…

  „Inima celui neprihănit se gândeşte ce să răspundă, dar gura celor răi împroaşcă răutăţi.”

  (Proverbele lui Solomon 15:28)

 7. Ana

  Ar trebui să se spună despre bârfă mai des de la amvoane… Cred că nu conștientizăm cu adevărat cât rău poate face bârfa, chiar dacă am fost victimele ei de multe ori…

  Felicitări pentru articol!

 8. […] gasit un articol AICI despre vorbirea de rau si o poza interesanta pe care vi-o recomand sa o cititi cu […]

 9. […] il crescu cu toata dragostea afara din comunitate si departe de lumea rea care nu se mai oprea din barfit… Dupa cativa ani fata nu mai putu sa tina secretul si merse la comunitate si la tatal ei sa spuna […]

Scrie un comentariu! Leave a Comment!

error: Content is protected !!