PETRICĂ PLEȘA A VIZITAT BISERICA ANTIOHIA ȘI A VORBIT DESPRE SECRETUL UNITĂȚII

PETRICA PLESA LA BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA BUCURESTI

Duminică 14 octombrie 2018 a fost o zi deosebită în care frații și surorile din Biserica Antiohia au avut bucuria să audă Cuvântul Sfânt al Domnului rostit prin glasul scumpului nostru frate Petrică Pleșa din Mediaș. Dânsul este un vechi slujitor al lui Dumnezeu și un frate serios de la care avem ce învăța. De asemenea, trebuie să subliniem și faptul că fratele Petrică este poet evanghelic și chiar veți avea ocazia să ascultați mai jos o poezie pe care a recitat-o chiar la amvonul Bisericii Antiohia. Poezia se intitulează „O mână-ntinsă și priviri gingașe” și conține spre sfârșit un pasaj care se referă în mod expres chiar la Biserica Antiohia din strada Episcopul Radu din București. Predica fratelui Petrică Pleșa a avut ca bază pasajul din Ioan 17:20-26 și a abordat o temă mai actuală ca oricând pentru credincioșii noștri: SECRETUL UNITĂȚII BISERICII.

Să ne rugăm ca bunul Dumnezeu să-l țină sănătos pe fratele Petrică Pleșa ca să poată fi de folos mai departe, să valorifice darurile cu care a fost înzestrat și să aducă lumina Evangheliei în inimile românilor, atât prin predicile dumnealui, cât și prin poeziile sale. Domnul să-l binecuvânteze și să-l răsplătească pentru toată jertfa și lucrarea sa! Îl îmbrățișăm cu drag și îl mai așteptăm și altădată cu cea mai mare bucurie în Biserica Creștină după Evanghelie Antiohia din București!

Voi extrage câteva pasaje desprinse din această predică și este bine să medităm cu toții, să luăm aminte și să ne cercetăm inimile înaintea Domnului pentru că fiecare dintre noi trebuie să avem grijă să nu cădem pe drumul nostru către Țintă. După cum știți, păcatul înseamnă ratarea Țintei iar ratarea Țintei nu înseamnă decât ratarea mântuirii. Ar fi cumplit să scăpăm mântuirea printre degete. Sau mântuirea nu se poate pierde și atunci putem să trăim în neascultare de Dumnezeu și în DEZBINARE fără să ne facem niciun fel de probleme?!?

Câteva gânduri exprimate de fratele Petrică Pleșa în predica „SECRETUL UNITĂȚII” rostită în Biserica Antiohia:

• Crește numărul Bisericilor/Adunărilor și scade numărul membrilor! CARE-I CAUZA?!?

• Unitatea credincioșilor după etalonul unității dintre Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul, are drept scop să dovedească lumii că Tatăl L-a trimis pe Fiul. Noi facem evanghelizări și tot explicăm Cuvântul celor din jurul nostru dar NU PRIN PREDICARE află oamenii că Tatăl L-a trimis pe Fiul ci PRIN EXEMPLUL PRACTIC AL UNITĂȚII DINTRE CREDINCIOȘI.

• „Mă rog ca toți să fie UNA […] Mă rog pentru ca ei să fie în chip desăvârșit UNA” (Ioan 7:21 și Ioan 7:23). AȚI AUZIT BINE CE SPUNE DOMNUL HRISTOS?!? În Biserica Antiohia frații trebuie SĂ FIE UNA DUPĂ CUM TATĂL ȘI FIUL SUNT UNA! În Biserica Antiohia frații SĂ FIE UNA ÎN CHIP DESĂVÂRȘIT! CREDEȚI VOI CE S-A RUGAT DOMNUL HRISTOS?!?

• Diavolul dezbinătorul dorește să rupă legăturile de unitate din Dumnezeire, dragii mei! Până acolo s-a încumetat diavolul în nebunia și prostia lui! Împărații Întunericului se unesc ca să rupă legăturile din Dumnezeire! Așa și oamenii se unesc în nebunie și prostie împotriva lui Dumnezeu… Biblia spune „DAȚI CINSTE FIULUI!” NU MAI FACEȚI PROSTII!

• Dragii mei, dacă diavolul dezbinătorul a luat inițiativa și s-a încumetat să încerce să dezbine Trinitatea, atunci CUM SĂ NU VINĂ LA NOI, OAMENII?!? PENTRU NIȘTE FLEACURI SĂ NE DEZBINE DIAVOLUL?!? Diavolul se folosește de Sfântul Cuvânt al lui Dumnezeu ca să ne dezbine!

• Doamne Iisuse, vrem nu numai ca rugăciunea Ta să fie ascultată de Dumnezeu Tatăl ci vrem ca rugăciunea Ta SĂ FIE ÎMPLINITĂ ÎN NOI!

• Oamenii fără Hristos știu să se unească în scopuri ticăloase și în scopurile deosebite ale lui Dumnezeu, noi să ne dezbinăm, dragii mei?!?!?

• Domnul Iisus în rugăciunea Lui, DĂ ȘI SOLUȚIA PENTRU O UNITATE SFÂNTĂ: unitatea noastră între frați (în Biserica noastră și în familie) DEPINDE DE UNITATEA MEA PERSONALĂ CU DOMNUL HRISTOS.

• În domeniul gândurilor, în domeniul vorbelor și în domeniul faptelor, trebuie să vedem unitatea dintre Domnul Iisus și Dumnezeu Tatăl pentru că după exemplul Dumnezeirii trebuie să reglăm noi unitatea noastră și tocmai aici este SECRETUL UNITĂȚII.

• În sectorul gândirii, noi avem nevoie de unitate cu Domnul Iisus adică „orice gând să-l facem rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:5). Înainte de a spune ceva și înainte de a face ceva, GÂNDUL MEU SĂ FIE ROB ASCULTĂRII DE HRISTOS! De-aici pleacă totul… ori unitate, ori dezbinare… totul pleacă de la nivelul gândului!

• Unitatea Bisericii Antiohia depinde oare de cei din frunte, de conducătorii ei?!? Unitatea Bisericii depinde de frați, surorilor? Unitatea Bisericii depinde de surori, fraților? NU! Unitatea Bisericii Antiohia DEPINDE DE FIECARE DINTRE NOI, DE FIECARE ÎN PARTE!!!! Dumnezeu Tatăl dorește unitatea noastră în Hristos. DORIM ȘI NOI ACEST LUCRU?!? Doamne, ajută-mă pe mine și pe noi toți la aceasta! AMIN!

ASCULTĂ PREDICA „SECRETUL UNITĂȚII” – PETRICĂ PLEȘA – BISERICA ANTIOHIA – DUMINICĂ 14 OCTOMBRIE 2018 ↓

ASCULTAȚI POEZIA „O MÂNĂ-NTINSĂ ȘI PRIVIRI GINGAȘE” SCRISĂ/RECITATĂ DE FRATELE PETRICĂ PLEȘA ↓

ASCULTAȚI POEZII SCRISE ȘI RECITATE DE POETUL EVANGHELIC PETRICĂ PLEȘA

VIZITAȚI BLOGUL PERSONAL AL POETULUI EVANGHELIC PETRICĂ PLEȘA

PETRICĂ PLEȘA A LANSAT DOUĂ VOLUME DE POEZII

PETRICA PLESA IN BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA BUCURESTI – 5 MARTIE 2011

SURSA:
https://www.biserica-antiohia.ro/petrica-plesa-a-vizitat-biserica-antiohia-si-a-vorbit-despre-secretul-unitatii/

By 

"Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine." (Galateni 2:20)

Related posts

Scrie un comentariu! Leave a Comment!

error: Content is protected !!